Zachte, milde koffie met een intens aroma van vers gefermenteerd zoet fruit en toetsen van chocolade. De perfecte balans van aroma, body en aciditeit.
De zachte en zoete nasmaak onderscheidt deze unieke koffie van alle anderen.
Lees meer..
Naam: | Jamaica Blue Mountain - Number 1 Mavis Bank Coffee Factory | ||
Smaak: | Zoet getint, zacht, zeer delicaat aroma met appelsien, bloemige en boterachtige tonen. Een licht tot medium body, maar zijdezacht in mondgevoel. Bitterzoet karakter en frisse tonen van chocolade en sinaasappelschil. Naarmate de koffie afkoelt, komt er ook een aantrekkelijke muntachtige toon naar voren. De tonen van chocolade en sinaasappel blijven indrukwekkend hangen in de lange, schone afdronk. | ||
Gebruik: | Filterkoffie & Cafetière Slow Coffee Espresso (gezet met een halfautomatische espressomachine) | ||
(louter een advies natuurlijk) |
Oorsprong | De Koffie | |||
Land: | Jamaica | Soort: | Arabica | |
Regio: | The Blue Mountains | Variëteit: | Typica | |
Hoogte: | + 1.350m | Grootte: | 17+ | |
Ondergrond: | organische, vulkanische ondergrond | Verpakking: | Houten tonnetje van 15kg | |
Regen: | gemiddeld 2.000mm per jaar |
Oogst- en verwerkingsmethode | |
Oogstmethode: | Handgeplukt |
Wasmethode: | Washed (Jamaica-stijl) Deze methode staat ook bekend als het "wet process" of "natte proces". De geplukte koffiebessen worden in een groot waterbad gedaan. De onrijpe bessen komen bovendrijven, de rijpe (en dus bruikbare) bessen zakken naar de bodem. De onrijpe bessen worden uit het water geschept en weggegooid. De volgende stap is ‘verpulvering’. Het verpulveren gebeurt machinaal - de bessen worden tussen vaste en bewegende oppervlakken geperst. Het vruchtvlees en de schil van de vrucht blijven aan de ene kant, de bonen zitten aan de andere kant nog in hun perkament. De afstand van de bewegende oppervlakken wordt constant aangepast zodat de bonen niet beschadigd raken. Daarna worden de bonen gescheiden van ongewenste resten (onvolledige bessen en grotere pulpresiduen) met zeefmachines. Vanuit de zeefmachine gaan de bonen dan verder naar waterkanalen, waar door middel van flotatie een verdere afscheiding van reststoffen (resterende schil,…) plaatsvindt. Specifiek is volgende stap. In tegenstelling met het meer 'klassieke' washed-process, worden de koffiebonen nu gedroogd, dus met hun vlies ('parchement') nog rond de boon. En dit voor 5 à 8 dagen op betonnen vloeren. Na het drogen is het vochtgehalte in de boon gedaald tot ongeveer 12%. De koffiebonen worden dan voor 6 tot 8 weken bewaard in jutten zakken of houten vaten. Na deze periode, worden de koffiebonen door een molen ontdaan van het vlies. Hierna worden de koffiebonen manueel gesorteerd waarbij niet geschikte bonen (bv. met een beschadiging) of te kleine bonen verwijderd worden (om lokkal gebruikt te worden of als dienen als basis van voor 'instant koffie'). De koffiebonen die de kwaliteitscontrole passeren, worden manueel verpakt in de typische houten tonnetjes of in kleinere jutten zakken. |
Droogmethode: | Zongedroogd, waarbij de bonen zeer regelmatig omgedraaid worden |
Wetenswaardigheden |
Gebruik benaming - Licentie Classificatie Gedetailleerde informatie over de classificatie vindt u hier Geschiedenis Mavis Bank Coffee Factory |
Zachte, milde koffie met een intens aroma van vers gefermenteerd zoet fruit en toetsen van chocolade..
Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.
RegistrerenU heeft geen artikelen in uw winkelwagen