Een schitterende mix van kruiden en zoete tonen van fruit en pure chocolade. Een lage zuurtegraad en een zoetere afdronk. Lees meer..
Naam: | Indonesia Arabica Sulawesi Kalossi Grade 1 'Java Makassar' | ||
Smaak: | Een zijdezachte, romige, zware textuur. In de smaak zijn warme tonen van kaneel, kardemom, zwarte peper en andere kruiden te proeven. De subtiele hints van fruit en pure chocolade maken de smaakbeleving compleet. Een lage zuurtegraad. Het zachte, stroperige mondgevoel eindigt in een zoete, fruitige nasmaak. | ||
Gebruik: | Espresso Een sterkere filterkoffie (zeker bij het ontbijt) | ||
(louter een advies natuurlijk) |
Oorsprong | De Koffie | |||
Land: | Indonesië | Soort: | Arabica | |
Regio: | Sulawesi, Toraja | Variëteit: | Typica Hybrids & Catimor | |
Hoogte: | 1.350 - 1.850 meter | Grootte: | 17+ | |
Ondergrond: | organische, vulkanische ondergrond | Verpakking: | Juten zakken van 60kg | |
Regen: | gemiddeld 2.650mm per jaar | |||
Temperatuur: | gemiddeld 26° |
Oogst- en verwerkingsmethode | |
Oogstmethode: | Handgeplukt |
Wasmethode: | Wet-hulled (nat gepeld) Het "wet-hulled"-verwerkingsproces, of "giling basah" in de lokale taal, wordt alleen gebruikt in Indonesië, met name op de eilanden Sumatra en Sulawesi. De benaming kan verwarrend zijn. "Wet-hulled" wordt gemakkelijk verward met 'washed', 's werelds meest gebruikelijke methode voor het verwerken van koffie. Hoe werkt het proces? 1) De koffieboer pakt de koffiebessen en verwijdert, d.m.v. een handgedraaide ontpitter, de schil van de koffiebessen. 2) De bessen worden dan 's nachts gefermenteerd om het slijm (de fruitlaag onder de schil) af te breken. ’s Ochtends worden de koffiebonen gewassen. 3) De koffiebonen worden dan enkele uren in de zon gedroogd. Door deze korte droogtijd bevatten de koffiebonen nog ongeveer 50% vocht heeft. Rond de boon zit nog steeds een membraan (‘parchment’). 4) De boer verkoopt de koffie vervolgens aan een tussenpersoon op de lokale markt. 5) De tussenpersoon verkoopt de koffie vervolgens aan een groothandelaar, waar hij verder wordt gedroogd tot het vochtgehalte van 25-35% bereikt. Machinaal wordt dan het ‘perkament’ verwijderd. 6) Vervolgens wordt de koffie opnieuw gedroogd tot de vochtigheid 12-13% bereikt. 7) De koffie is klaar om te worden geëxporteerd, slechts een maand nadat deze is geplukt. |
Droogmethode: | Op zonnebedden |
Wetenswaardigheden |
Grade 1 Indonesische koffiebonen worden geclassificeerd in zes graden naargelang het aantal ‘defecten’ in een sample van 300gr. . |
Een schitterende mix van kruiden en zoete tonen van fruit en pure chocolade. Een lage zuurtegraad..
Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.
RegistrerenU heeft geen artikelen in uw winkelwagen