Een krachtige, prikkelende koffie met een lage aciditeit. Deze ‘Monsooned’ Malabar AA-bonen is een echte smaaksensatie! Lees meer..
Naam: | India - Arabica Monsooned - Malabar AA | ||
Smaak: | De smaaksensatie van deze ‘Monsooned’ Malabar AA-bonen is een koffieverhaal apart. Een lage aciditeit, maar is toch krachtig, prikkelend en een tikje wild. Perfect voor liefhebbers van sterke, enigszins rokerige aroma’s met aarde en karamelachtige flavors. | ||
Gebruik: | Espresso Krachtigere filterkoffie | ||
(louter een advies natuurlijk) |
Oorsprong | De Koffie | |||
Land: | India | Soort: | Arabica | |
Regio: | Zuid- India - Karnataka, Western Ghats | Variëteit: | Kent - Catimor - Selection 9 | |
Hoogte: | 1.100 - 1.200 meter | Grootte: | Screen 18/19 | |
Ondergrond: | humusrijk | Classificatie: | AA | |
Regen: | 8.000 à 10.000 mm per jaar | Verpakking: | Juten zakken van 60kg | |
Temperatuur: | warme zomers - frisse winters |
Oogst- en verwerkingsmethode | |
Oogstmethode: | Handgeplukt |
Wasmethode: | Monsooned De verwerking begint met hoogwaardige bonen, Arabica AA, via de zogenaamde ‘droge verwerking’: Deze methode, ook bekend als "natural coffee processing" of het "dry process", dit is de oudste verwerkingsmethode. De boeren leggen de koffiekersen op een vlakke ondergrond waarna ze in de zon gedroogd worden gewassen. Zodra de zaden zijn gedroogd, worden ze van de kers verwijderd. Het verwijderen van de zaden is de moeilijkste stap in deze methode omdat het veel vakmanschap en ervaring vraagt. Daarna worden de koffiebonen, in open bakstenen of betonnen magazijnen, tijdens de maanden juni tot en met september blootgesteld aan de vochtige moessonwinden van de Arabische Zee. Om de vochtopname te egaliseren, worden de bonen vaak geharkt, regelmatig opgehoopt en opnieuw geharkt. Tijdens dit proces, dat 12 tot 16 weken duurt, nemen de bonen het vocht in fasen, zwellen ze op (tot bijna tweemaal hun oorspronkelijke grootte) en ontwikkelen ze kleuren variërend van lichtgoud tot lichtbruin. Na enkele weken wordt de koffie opnieuw gesorteerd, in zakken gedaan en naar een drogere regio verplaatst voor langdurige opslag. |
Een krachtige, prikkelende koffie met een lage aciditeit. Deze ‘Monsooned’ Malabar AA-bonen is ..
Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.
RegistrerenU heeft geen artikelen in uw winkelwagen